Rureczki z mięsnym nadzieniem

Reklama

Opis przygotowania

Zmielone pieczarki podsmażyć do petelni bez tłuszczu do odparowania wody. Mięso zmielone podsmażyć na petelni, dać do mięsa skrojony pomidor, wlać rozpuszczony sos bolognese przyrządzony zgodnie z przepisem na opakowaniu, chwilę razem wszystko gotować, doprawić do smaku wegetą i pieprzem, pod koniec połączyć z pieczarkami i napychać farszem rurki (rurki mają być niegotowane) i układać w naczyniu do pieczenia wysmarowanym śmietaną, pozostały farsz wyłożyć na wierzch rurek i posypać startym serem żółtym, zapiec w piekarniku przez ok 30 min.

Składniki

  • opakowanie makaronu CANNELLONI nr53 z lubelli, 0,5 kg mielonej łopatki,
  • 4 duże pieczarki,
  • sos bologneski,
  • 0,5 szklanki śmietany,
  • wegeta, pieprz,
  • dyży pomidor bez skórki,
  • ser żółty,

Podobne przepisy do Rureczki z mięsnym nadzieniem