Ryba mocno czosnkowa

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować sos wcześniej: Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki dodać pietruszkę, sok z cytryny, majeranek, olej. Wymieszać i odstawić na ok. 20 min. Następnie tym sosem należy dokładnie wysmarować filety z ryby i odstawić na jakieś 40 min. Po tym czasie wlewamy olej na patelnie i rozgrzewamy, filety sypiemy vegetą i pieprzem. Posypujemy dokładnie mąką i rumienimy na oleju. Można podawać z ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej.

Składniki

  • 2 filety ryby (po 200g)6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki(drobno pokrojonej)
  • 1 cytryna (sok)
  • mąka
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • vegeta
  • 3 łyżki oleju
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Ryba mocno czosnkowa