Surówka z czerwonej kapusty

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę należy poszatkować, wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut. Do wody dodać pół łyżeczki kwasku cytrynowego.

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce od drobnych oczkach. Gdy kapusta jest pół miękka, odcedzić na durszlak i zostawić by ostygła. Zimna kapustę wymieszać ze startym jabłkiem, cebulą, majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty1 cebula
  • 1 jabłko
  • majonez
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (ew. śmietany)
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Podobne przepisy do Surówka z czerwonej kapusty