Ryba po grecku

Reklama

Opis przygotowania

Rybę rozmrozić, do garnka dać odrobinę oleju, pokroić pora i cebulę w krążki wrzucić na olej lekko podsmażyć, pokroić marchewkę w drobną kostkę dać do cebuli i pora i dalej smażyć aż warzywa będą miękkie, pod koniec duszenia dodać groszek konserwowy i przecier pomidorowy rozpuszczony w pół szklanki wody oraz doprawić vegetą i pieprzem.
Rybę posolić obtoczyć w roztrzepanym jajku i mące, smażyć około 15 minut.
Rybę położyć na półmisku i obłożyć ją warzywami.

Składniki

  • 1 kg ryby panga (filety), kilogram młodej marchewki,
  • 2 cebule,
  • 2 pory,
  • 1 groszek konserwowy,
  • mały przecier pomidorowy,
  • 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie,
  • 2 jajka,
  • mąka,
  • Vegeta, pieprz,
  • olej,

Podobne przepisy do Ryba po grecku