Ryba po japońsku

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, cebule kroimy w drobna kostkę i podduszamy. Z szklanki maki, połowy szklanki wody, jajka i łyżki vegety robimy ciasto, obtaczamy w nim rybę i smażymy na oleju na patelni. Mieszamy składniki na sos i dodajemy warzywa. W misce lub innym pojemniku układamy warstwami rybę i sos, aż do wyczerpania składników.

Składniki

  • 1 kg filetow rybnych (ja użyłam plamniaka ale moze byc panga lub mintaj))1 szklanka maki
  • pól szklanki wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka wegety
  • 1 słoik ogórków korniszony
  • 1 słoik konserwowej papryki czerwonej
  • 4 cebule
  • olej do smażenia
  • Sos:
  • 2 szklanki przegotowanej wody
  • pól szklanki oleju
  • 3 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki ketchupu

Podobne przepisy do Ryba po japońsku