Ryba Ziemniaki Surówka

Reklama

Opis przygotowania

Obieramy ziemniaki i wstawiamy aby się ugotowały, ja ziemniaki gotuje zawsze na parze, są o wiele lepsze, można również odgrzać je na drugi dzień i będą smakowały równie dobrze jak pierwszego. Można również ziemniaki na drugi lub trzeci dzień podsmażyć w plasterkach na oleju dodać do tego surówkę i już mamy danie na obiad. Nie solę ziemniaków.

Aby przygotować surówkę, kroimy kapustę pekińską, marchewkę ścieramy na drobnej tarce, solimy pieprzymy i dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy.

Pangę zamrożoną dokładnie myjemy pod letnią wodą. Kroimy na kawałki, dokładnie obtaczamy w mące i wkładamy na dobrze rozgrzany olej. Pieczemy aż się zarumieni. Przekładając na drugą stronę, uważając przy tym aby się nie rozpadła.

Jak już ziemniaki się ugotują i ryba będzie upieczona obiad gotowy.

Składniki

  • 1 duży płat pangi kilka ziemniaków
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • majonez
  • olej
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Ryba Ziemniaki Surówka