Sałatka

Reklama

Opis przygotowania

Kolby kukurydzy pokroić w plasterki.ryż ugotować na sypko. Jajka, marchewki ugotować i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na połowę i pokroić w pół plasterki. Seler i fasolkę odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć. doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez i dokładnie wymieszać.

Składniki

  • 1 słoik kukurydzy mini kolby3/4 szklanki ryżu
  • 5 jajek
  • 5 ogórków kiszonych
  • 2 duże marchewki
  • 1 por (biała część)
  • 1 słoik selera konserwowego
  • puszka białej fasolki lub groszku zielonego
  • pęczek szczypiorku
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Sałatka