SAŁATKA Z BURAKÓW CZERWONYCH

Reklama

Opis przygotowania

Buraki zetrzeć na grubej tarce.
Cukinię i cebulę pokroić w plastry.
Natkę pietruszki nie za grubo posiekać.
Do cukinii i cebuli dodać do smaku soli.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce i zalać zalewą.
Odstawić na pół godziny do przegryzienia się składników.
Nakładać do słoików.
Zakręcić i gotować na wolnym ogniu do 20 minut.

Składniki

  • 1 kg. cukinia bez pestek,1 kg. cebula biała,
  • 1 kg. buraki czerwone,
  • 2 pęczki natka pietruszki,
  • niepełna szklanka ocet 10 %,
  • niepełna szklanka olej słonecznikowy,
  • 1 szklanka cukier,
  • do smaku-sól.

Podobne przepisy do SAŁATKA Z BURAKÓW CZERWONYCH