Sałatka z makreli

Reklama

Opis przygotowania

Rybę oddzieliłam od ości i delikatnie podzieliłam na cząstki. Ogórki, dymkę jajka posiekałam w cienkie plasterki, dodałam kukurydzę i wszystko delikatnie wymieszałam. Po czym dodałam posiekany ząbek czosnku, wlałam kefir naturalny i doprawiłam do smaku szczyptą pieprzu i soli. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2 godziny. Na koniec sałatkę udekorowałam warzywami.

Składniki

  • 20 dag wędzonej makreli2 ogórki kiszone
  • 1 dymka.
  • 2 ugotowane jajka
  • 5 dag kukurydzy konserwowej
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 125 ml kefiru naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól

Podobne przepisy do Sałatka z makreli