Salatka z zieloną fasolką i bazylią

Reklama

Opis przygotowania

Fasolkę ugotować w wodzie bez soli, odcedzić. Do miski wkładamy pokrojoną cebule (drobno), bazylie, dodajemy ocet balsamiczny, miód, oliwę z oliwek, sól grubą, pieprz. Dokładnie mieszamy i dodajemy fasolkę, wymieszać i odstawić na ok. 20 min. Pomidory i sałatę myjemy i kroimy na kawałki dodajemy do fasolki i posypać serem utartym na tarce.

Składniki

  • 500g zielonej fasolki1 cebula średnia
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • 180g sałaty lodowej
  • 50g sera parmezano
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka bazylia suszona
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól gruba, pieprz mielony

Podobne przepisy do Salatka z zieloną fasolką i bazylią