Na patelni rozgrzać olej i masło. Na tłuszczu obsmażyć sznycle z obu stron i ostudzić. Ze sznycli wycinać serduszka foremką do ciastek. Czosnek przecisnąć przez praskę. Tłuszcz po smażeniu sznycli ponownie rozgrzać, włożyć serduszka, dodać czosnek, przyprawę do drobiu, sól, pieprz i chwilę przesmażyć. Podlać wodą i dusić 10 minut.Krążki ananasa (3 sztuki) pokroić na kawałki.Dodać do mięsa imbir,chilli,pokrojony ananas i jeszcze dusić 5 minut.Wyjąć mięso i ananasa łyżką cedzakową. Na 2 talerzach rozłożyć po 2 liście sałaty, na nie wyłożyć mięsne serduszka i ananas. 2 krążki ananasa pokroić na 3 części każdy. Mandarynki pokroić na plastry i wyciąć serduszka. Talerze przystroić ananasem, mandarynkowymi serduszkami i listkami pietruszki. Smacznego!
Sos z mięsa można zagęścić odrobiną maki wymieszanej z wodą i podać z ryżem ugotowanym na sypko.