Zupa jarzynowa zabielana Eli

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. 3 litry wody zagotować, dodać kostki bulionowe, ziemniaki, mrożonki i chwilę pogotować. Wsypać do zupy kaszę manną, mieszając, żeby nie porobiły się kluchy i gotować około 10 minut. Śmietanę wlać do garnuszka, dolewać po trochu zupę, mieszając. Śmietanę wlać do zupy. Zupę doprawić pieprzem i maggi do smaku. Smacznego!

Składniki

  • 3 kostki bulionowe z liściem laurowym i zielem angielskim 1 mrożonka warzywna 5-cio składnikowa-450 g
  • 1/2 paczki mrożonych brokułów-225 g
  • 6 ziemniaków
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 150 ml śmietany kremówki
  • pieprz
  • maggi

Podobne przepisy do Zupa jarzynowa zabielana Eli