1 Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na
dwie części (2/3 i 1/3). Najmniejszą cześć włożyć do lodówki(po
schłodzeniu będzie lepiej zetrzeć na tarce) większym kawałkiem ciasta
wyłożyć blachę( najlepiej na papierze do pieczenia),po nakłuwać
widelcem. Na ciasto wlać masę serową
2 Masę serową uzyskamy przez utarcie masła z cukrem pudrem na puch.
Następnie dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku.Gdy masa
będzie jednolita dodajemy w kilku częściach twaróg i cały czas
ucierając dodajemy budyń śmietankowy i dalej miksujemy do połączenia
wszystkich składniki.Na koniec dodajemy pianę ubitą z pozostałych
białek,mieszamy drewnianą łyżką.
3 Brzoskwinie z puszki odsączamy na sicie,kroimy w plastry i wykładamy na
masę serową. Na owoce rozkładamy pianę.
4 Pianka: Białka z cukrem ubijamy na sztywno,na koniec dodajemy mąkę
ziemniaczaną delikatnie łączymy.
5 Na pianę potrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto.
Sernik pieczemy w temp.175 stopni przez 1godz. i 15minut.