Skrzydełka z kalafiorkiem

Reklama

Opis przygotowania

1. Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki, obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać, nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.

2. Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody

3. Kalafior wypłukać podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.

4. Podawać skrzydełka z kalafiorem.

Składniki

  • 0,5 kg skrzydełek, przyprawa do skrzydełek,
  • papryka ostra,
  • czosnek w proszku,
  • 3 łyżki oleju,
  • kalafior,
  • 0,5 kostki masła,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • sól, wegeta,

Podobne przepisy do Skrzydełka z kalafiorkiem