Śledz matias w zalewie pomidorowej.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka wszystkie składniki zagotować i zdjąć z ognia dobrze wystudzić. śledzie mocno słone wymoczyć w wodzie przez godzinę Pokroić na małe kawałki. zalać zimną zalewą śledzie odstawić na 24 godziny żeby ryby przeszły.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • Zalewa
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 3 łyżki cukru
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • 3 liście laurowe
  • 2 duże cebule
  • 5 czubatych łyżek stołowych koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki stołowe musztardy łagodnej,najlepiej stołowej lub kremskiej.
  • 80dkg śledzia solonego lub matiasa.

Podobne przepisy do Śledz matias w zalewie pomidorowej.