Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, okroić i odciąć luźniejsze części, rozbić tłuczkiem przez folię.

► Rozkłócone jajko przyprawić z solą i pieprzem, osobno zmieszać tarty parmezan z tartą bułką i czosnkiem w proszku. Mięso maczać w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce.

► Mięso smażyć w patelni na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron, aż nabierze złotobrązowego koloru.

Składniki

  • 2 Piersi z kurczaka1 Jajko
  • Tłuszcz do smażenia (masło pół na pół z margaryną)
  • 3 Łyżki tartego parmezanu
  • 3 Łyżki bułki tartej
  • Czosnek ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Smażone Piersi Kurczaka z Parmazanem