Sos grzybowy z rozmarynem

Reklama

Opis przygotowania

Grzyby umyć, osuszyć jeżeli duże kroimy w kawałki. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć igiełki rozmarynu, dodać cebulę pokrojoną w kawałki, czosnek w plasterki, lekko zrumienić dodać grzyby. Podsmażyć. W O,33l wody rozpuścić kostkę rosołową (z wodą ciepłą) dodać do grzybów, dusić ok. 30 min. Na koniec dodać vegetę, pieprz i doprawić śmietaną. Można śmietanę rozrobić z mąką i zageścić sos.

Składniki

  • 250g grzybów1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • 1/2 kostki rosołowej
  • vegeta, pieprz
  • rozmaryn
  • 2-3 łyżki masła
  • ew. mąka

Podobne przepisy do Sos grzybowy z rozmarynem