Spaghetti z warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Warzywa pokroić w plastry lub w paseczki, udusić z masłem i 1/2szkl. wody do miękkości. Ugotować połamany w kawałki makaron. Wymieszać z warzywami, doprawić papryką, solą i pieprzem. Naczynie natłuścić, włożyć makaron. Mięso podsmażyć na oleju. Wyłożyć na makaron. Śmietanę wymieszać z jajkiem i odrobiną soli, zalać zapiekankę, posypać serem. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory, ponownie posypać serem, bazylią i suszonymi pomidorami. Piec ok. 20 min w temp. 170-180st.

Składniki

  • 35 dag spaghetti,3 marchewki,
  • 3 pomidory,
  • por,
  • pietruszka,
  • mały seler,
  • łyżka masła,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka przyprawy suszone pomidory,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 1/2 szkl. śmietany 18%,
  • 15 dag startego żółtego sera,
  • olej,
  • bazylia.

Podobne przepisy do Spaghetti z warzywami