– Warzywa myjemy. Pomidor obieramy ze skórki, a paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Wszystkie kroimy w kostkę i podsmażamy, aż będą miękkie, doprawiamy.
– Przekładamy do miseczki.
– Przygotowujemy pesto, w moździerzu ucieramy liście natki, ząbki czosnku z orzechami pekan oraz oliwą i parmezanem na gęstą, grudkowatą masę
– Warzywa mieszamy z pesto (zostawiając nieco pesto do dekoracji).
– Płat ciasta rozkładamy i rozmrażamy. Z ciasta francuskiego nożem wykrawamy szerokie prostokąty, na każdym układamy farsz warzywny i zamykamy, tak by uformować prostokątną paczuszkę. Dociskamy brzegi ciasta widelcem.
– Jajko roztrzepujemy, dodajemy parmezan. Masą smarujemy paczuszki.
– Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopnii Celcjusza przez 25 minut. Dekorujemy resztą pesto, możemy podać z lekką sałatką.