Ciasto:
Białka ubijamy z odrobiną soli na pianę, do ubitych dodajemy cukier i całość ubijamy na szklistą beze. Ubitą beze delikatnie łączymy z żółtkami, przesianą mąką z proszkiem na koniec dodajemy olej. Wylewamy ciasto do formy zostawiając około 2 szklanek, to ciasto mieszamy z kakao i wlewamy na jasne ciasto, delikatnie je łyżką zamieszamy. Pieczemy 30 min w temp 180st.
Krem:
Śmietanę gotujemy z białą czekoladą i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia (przed ubijaniem schłodzić w lodówce), do śmietany dodajemy śnieżkę i ubijamy na puszysty krem, gdy śmietana jest ubita wsypujemy wiórki i drobno pokrojoną gorzką czekoladę delikatnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na trzy placki nasączamy kawą i przekładamy dżemem i kremem, wierzch ciasta smarujemy śmietaną ubitą z cukrami i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody, dowolnie dekorujemy lub posypujemy tylko czekoladą.