Strawberrycake

Reklama

Opis przygotowania

1. Upiec biszkopt.

2. Masa: jajka ubijać na parze z cukrem kryształem , potem ubijać n zimno, utrzeć masło z margaryną, dodawać ubite jajka , ucierać.

3. Włożyć do przygotowanej formy biszkopt, na niego masę, na masie ułożyć truskawki.

4. Ubić 1/2 litry śmietany 30% z cukrem pudrem i dodać 1 czubatą łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody. Następnie zalać szybko truskawki . na wierzch gotujemy dwie galaretki poziomkowe .

Składniki

  • jajka, 5cukier kryształ, 5 łyżek
  • mąka, 5 łyżek
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • masło, 20 dkg
  • margaryna palma, 5 dkg
  • jajka, 2
  • 3/4 szkl cukru,
  • 0,5 l śmietanki 30%,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • 1 łyżka żelatyny,

Podobne przepisy do Strawberrycake