Świąteczne Carpaccio

Reklama

Opis przygotowania

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły.

Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.

Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.

Smacznego!

Składniki

  • - 25 dag Matjasów korzennych SEKO S.A. (1 opakowanie),- słoik buraczków marynowanych,
  • - oliwa z oliwek,
  • - pieprz cytrynowy,
  • - dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby,
  • - 150 ml jogurtu naturalnego,
  • - 2 łyżki majonezu,
  • - 1 łyżka musztardy francuskiej.

Podobne przepisy do Świąteczne Carpaccio