Świderki z papryką i parówkami

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle wymieszanym z olejem. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki, dodać do cebuli, podsmażyć. Paprykę pokroić w bardzo wąskie paseczki, dodać do cebuli z pieczarkami, posolić, popieprzyć dodać ziół prowansalskich, smażyć na małym ogniu mieszając co jakiś czas, aż wszystkie składniki będą miękkie. Dorzucić pokrojone w paseczki parówki, szybko podsmażyć, wymieszać z makaronem ugotowanym "al dente" i posiekanym szczypiorkiem.

Składniki

  • 1-2 cebulemasło
  • olej
  • 30 dkg małych pieczarek
  • duża czerwona papryka
  • zioła prowansalskie
  • 6 parówek
  • 50 dkg makaronu świderki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Świderki z papryką i parówkami