Szaszłyki z papryką

Reklama

Opis przygotowania

Myjemy mięso oraz paprykę. Kroimy na kawałki. Robimy marynatę mieszając dokładnie olej z sosem słodko – pikantnym i zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 5 godzin. Następnie nakładamy na patyczki szaszłykowe na przemian z papryką i grillujemy smarując marynatą pozostałą. Podajemy z sosem.

Sos: Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach, odciskamy sok. Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy ogórka oraz przyprawę Tzatziki. Mieszamy dokładnie i schładzamy.

Składniki

  • 3 papryki czerwone 60 dag piersi z kurczaka
  • Marynata:
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 łyżki sosu słodko - pikantnego Tao Tao
  • Sos: 1 ogórek świeży
  • 100 ml śmietany
  • 100 ml majonezu
  • 3-4 łyżeczki przyprawy Tzatziki

Podobne przepisy do Szaszłyki z papryką