Szaszłyki z piersią z kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki, zalewamy marynatą i odstawiamy na 4-5 godzin do lodówki. Oliwę mieszamy dokładnie z sokiem z cytryny oraz przyprawą – marynata. Pieczarki i cukinię myjemy. Od pieczarek odcinamy nóżki, cukinię i cebulę kroimy w plastry. Pierś z kurczaka nakładamy na przemian na patyki szaszłykowe z pieczarkami, cukinią, cebulą. Grillujemy, smarując szaszłyki pozostałą marynatą.

Składniki

  • 50 dag piersi z kurczaka 25 dag pieczarek
  • 3 czerwone cebule
  • 1 cukinia
  • Marynata:
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 przyprawa do drobiu
  • 2 łyżki soku z cytryny

Podobne przepisy do Szaszłyki z piersią z kurczaka