Tatar

Reklama

Opis przygotowania

Przyniesiony ze sklepu tatar przełożyć do miseczki
mięso doprawić pieprzem i solą do smaku,dodać
łyżkę oleju ,wymieszać.Marynowane grzyby i ogórka
konserwowego drobniutko posiekać,wymieszać z mięsem.Zmoczonymi w wodzie rękami uformować kulkę
ułożyć na talerzyku na wierzchu zrobić wgłębienie
w które wlożyć żółtko,obsypać wkoło drobno pokrojoną cebulą.Podawać schłodzony,osobno podać
musztardę.

Składniki

  • 0,25 kg surowego tatara ze sklepu mięsnego1 ogórek marynowany (korniszon)
  • kilka marynowanych grzybków (pieczarki)
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • ew.musztarda

Podobne przepisy do Tatar