Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej duszona

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć osuszyć podzielić na porcje,lekko
posolić.Z miodu,musztardy,oleju i przypraw
sporządzić marynatę,dokładnie posmarować mięso.
Zostawić na noc w lodówce.Następnego dnia każdy
kawałek lekko obsmażyć na patelni,przełożyć do
garnka podlać niewielką ilością wody z dodatkiem
1 łyżki ciemnego sosu sojowego dusić do miękkości
do garnka wlożyć resztę marynaty miodowo musztardowej.

Składniki

  • 1 kg karkówki2 duże łyżki miodu (lipowego)
  • 8 łyżeczek musztardy delikatesowej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka przyprawy "Grill pikantny"
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3/4 łyżeczki pieprzu cayen (chili)
  • 1/4 szklanki oleju kujawskiego
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego

Podobne przepisy do Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej duszona