Gulasz wieprzowy

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć osuszyć,pokroić na małe kawałki,
z umytych papryk usunąć gniazda nasienne,pokroić
drobno,cebulę obrać pokroić na talarki.Na rozgrzanym na patelni tłuszczu obsmażyć mięso,
przełożyć do garnka dodać ziele angielskie i
liść laurowy,podlać małą ilością wody dusić
na małym ogniu,cebulę zeszklić na patelni dodać
do mięsa,na tłuszczu pozostałym po smażeniu
cebuli podsmażyć lekko paprykę dodać do mięsa.
Dodać pozostałe przyprawy,dosolić do smaku.
UWAGA !koncentrat pomidorowy dodajemy pod koniec gotowania

Składniki

  • 1/2 kg karkówki2 papryki (czerwona,żółta)
  • 3 cebule cukrowe
  • 1-2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu (kamis)
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól

Podobne przepisy do Gulasz wieprzowy