Torcik bezowy z kremem kawowym

Reklama

Opis przygotowania

3 białka ubić na sztywno – pod koniec dodawac po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
Mozna dac inne owoce.

Składniki

  • 3 białka150 g cukru
  • łyzeczka mąki kartoflanej
  • łyzeczka octu winnego
  • 250ml śmietany kremówki
  • jagody do ozdoby
  • 150 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 3 łyzki rumu
  • 4 łyżki mocnej kawy zimnej rozpuszczalnej
  • skórka z cytryny do ozdoby

Podobne przepisy do Torcik bezowy z kremem kawowym