1. Ubijamy jaja z cukrem na gęstą, kremową masę, delikatnie mieszamy z przesianą przez sito mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w temp 200 stopni C ok 45 minut.
2.Gotujemy budyń wg przepisu, dodając na koniec masło. Odstawiamy do wystudzenia.
3.Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Po chwili zalewamy wrzątkiem(ok pół szklanki)i rozpuszczamy mieszając. Ubijamy kremówkę, dodając pod koniec ubijania przesiany cukier puder, na koniec ciągle miksując wlewamy ciepłą, rozpuszczoną żelatynę.
4.Przecinamy biszkopt na pół, jeśli ktoś lubi można nasączyć dowolnym sokiem (np. ananasowym), wykładamy ok 3/4 masy kremówkowej i dociskamy drugą częścią biszkopta. Pozostałą masę śmietankową możemy zabarwić sokiem z marchewki lub dowolnym barwnikiem spożywczym. Smarujemy wierzch tortu oraz boki, a resztę (na przemian z masą budyniową) wyciskamy szprycą dookoła tworząc "grzywę" naszego LWA.
5.Buźkę LEWKA rysujemy pisakami do tortów, a makarony wbijamy tak by utworzyły wąsy.
6.Dobrze by torcik przed podaniem postał kilka godzin w lodówce;)