Naleśniki z grzybami .

Reklama

Opis przygotowania

Z podanych składników zarobić ciasto naleśnikowe i usmażyć okrągłe placuszki .
Grzyby oczyścić ,pokroić na mniejsze kawałki i obgotować ,cebulkę pokroić w kosteczkę i poddusić na oleju ,dodać grzyby ,posypać przyprawami całość przesmażyć razem przez kilka minut,dolać śmietanę i dusić często mieszając do zgęstnienia.
Paprykę pokroić w kosteczkę i dodać do grzybów,naleśniki smarować nadzieniem posypać serem pokrojonym w kostkę i zieloną pietruszką ,zwijać ruloniki i zapiec w gorącym piekarniku do 5 min .
Można jeszcze polać sosem grzybowym lub podać do czerwonego barszczyku .

Składniki

  • naleśniki20 dag mąki gryczanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 3 jajka
  • 1 łyżka stopionego masła
  • szczypta soli
  • nadzienie
  • 1 kg grzybów leśnych lub pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • sól,pieprz,jarzynka.
  • papryka czerwona
  • ser topiony w plastrach
  • zielona pietruszka

Podobne przepisy do Naleśniki z grzybami .