Udka estragonowe z grilla

Reklama

Opis przygotowania

Mięso opłukać, podzielić udka na połowy. Osuszyć, lekko posmarować olejem.
Sól, estragon, papryki słodką i mieloną wymieszać i obficie natrzeć mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin (można doprawić dzień przed grillowaniem).
Mięso piec na grillu, często przewracając na drugą stronę. Najlepiej wybierać mniejsze udka, by dobrze się dopiekły w środku. Mięsko pięknie pachnie i świetnie smakuje. Polecam!

Składniki

  • 5 udek z kurczaka2 łyżki oleju
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 4 łyżeczki estragonu
  • 2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • 2 łyżeczki papryki mielonej ostrej

Podobne przepisy do Udka estragonowe z grilla