Makaron ugotowac w osolonej wodzie. Brokula gotowac przez okolo 10 minut w osolonej wodzie, odcedzic i pokroic na drobne kawalki. ser starkowac na tarce o grubych oczkach. Pieczarki obrac i pokroic w pólpaski. Filet kurczaka obrac z blonek i tluszczu, pokroic w kostke, przyprawic maggie, pieprzem, papryka, niewielka iloscia sosu sojowego i czosnku. Odstawic na okolo 20 minut, po czym usmazyc na lyzeczce oliwy. Make wymieszac ze smietana. Do piersi dodac smietane z maka, dodac sol, pieprz do smaku, króciutko podsmazyc, do wytworzenia gestego sosu. W rondelku podgrzac maslo do rozpuszczenia i wrzucic pokrojone pieczarki, odrobine pieprzui smazyc do odparowania wody. Podduszone pieczarki dodajemy do smietanowych piersi i wszystko razem mieszamy. Do zaroodpornego naczynia wkladamy makaron, na nim ukladamy czastki brokula, które polewamy smietanowym kurczakiem. Wierzch posypujemy serem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut w 200-220 stopniach. Podajemy na goraco.