Zapiekanki

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle lub margarynie. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli delikatnie solimy wtedy pieczarki puszczą sok, przykrywamy i dusimy aż do wyparowania wody, doprawiamy pieprzem i jeśli potrzeba solą. Paprykę kroimy w kostkę i dusimy chwileczkę na łyżce masła, wtedy papryka będzie miękka. Kajzerki przekrawamy na pół i każdą połówkę smarujemy delikatnie keczupem, nakładamy pieczarki i po trochu paprykę. Na koniec posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku ok 10-15 min tak by ser dokładnie się stopił. Podajemy jeszcze gorące SMACZNEGO

Zapiekanki można wzbogacić dodatkowo w ulubione dodatki np: szynkę, pomidora, salami, szczypiorek itp.
Moje z ogórkiem keczupem i majonezem.

Składniki

  • 6 kajzerek 1kg pieczarek
  • 1/2 masła lub margaryny
  • 1 papryka czerwona
  • 30 dag sera
  • 2 cebule duże
  • pieprz, sól

Podobne przepisy do Zapiekanki