RAGU’:
Rozgrzewamy olej i dusimy pokrojone warzywa. Dodajemy mielone mięso i podsmażamy. Następnie dodajemy kostkę do mięsa Knorr, koncentrat pomidorowy i dusimy wszystko przez ok 30 minut.
SOS BESZAMELOWY:
Doprowadzamy do wrzątku część mleka z masłem, solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Do odlanego wcześniej, zimnego mleka dodajemy mąkę dokładne mieszając. Wlewamy zimne mleko z mąka do gotującego się mleka i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy przez chwile aż zgęstnieje i odstawiamy.
MAKARON:
Gotujemy makaron "al dente" (na wpół ugotowany) odcedzamy, mieszamy go z sosem mięsnym i sosem beszamelowym. Wlewamy wszystko do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy syto startym parmezanem i zapiekamy w bardzo ciepłym piekarniku aż ser się zarumieni. Około 15/20 minut.