Garganelli z salsiccią i suszonymi grzybami

Reklama

Opis przygotowania

Podsmażamy na oleju drobno pokrojoną cebulę, dodajemy rozdrobnioną kiełbasę, kostkę Knorr i smażymy wszystko przez 5 minut. Kroimy drobno namoczone, suszone grzyby i dodajemy do sosu wraz z przefiltrowaną wodą z grzybów. Dodajemy również niewielką ilość przecieru pomidorowego. Dusimy wszystko aż nadmiar płynu wyparowuje.
Gotujemy makaron w dużej ilości wrzącej, posolonej wody. Mieszamy odcedzony makaron z sosem i posypujemy startym parmezanem.

Składniki

  • SOS:salsiccia (surowa, wieprzowa kiełbasa) lub mielone mięso wieprzowe
  • niewielka ilość suszonych grzybów
  • łyżka drobno pokrojonej cebuli
  • kostka do mięsa Knorr
  • przecier pomidorowy
  • olej
  • GARGANELLI....makaron jajeczny (rurki)
  • PARMEZAN

Podobne przepisy do Garganelli z salsiccią i suszonymi grzybami