Zupa pomidorowa z kminkiem

Reklama

Opis przygotowania

Do garnka wlewamy około 2 łyżek oliwy z oliwek, szklimy cebulę uprzednio obraną i pokrojoną na kawałeczki później dodać mięso (posolone i popieprzone), obsmażyć, jak będzie mięso lekko zrumienione dodajemy kminek i lekko podsmażyć, szybko dodajemy wody aby kminek się nie spalił. Gotujemy-zdejmujemy powstałą pianę. Dodać włoszczyznę wymytą i obraną, pokrojoną, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Jak mięso będzie miękki zupa gotowa. Przecedzić do uzyskanego wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąką i śmietaną, lekko zagotować podawać z makaronem lub ryżem.

Składniki

  • 200g wołowe na zupę300g żeberka wieprzowe
  • włoszczyzna do zupy
  • 1/2 cebuli średniej
  • 1 łyżeczka plaska kminek
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sol, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • przecier pomidorowy
  • śmietana
  • maka

Podobne przepisy do Zupa pomidorowa z kminkiem