Bananowiec

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu lub kupujemy gotowy. Masło łączymy z cukrem i letnią galaretką cytrynową rozpuszczoną w 1.1/2 szklaki wody. Teraz stawiamy miskę na garnku z gorąca wodą i drewnianą pałką mieszamy aż masło się delikatnie rozpłynie i połączy z resztą, tworząc jednolity krem. Ściągamy z garnka i dodajemy starte banany masa wygląda jak płynna mleczna pianka, zostawiamy do zgęstnienia jeszcze lejące wylewamy na biszkopt, na zastygnięty krem bananowy wylewamy galaretkę truskawkową.

Składniki

  • blat biszkoptowy1 kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 banany
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki truskawkowe

Podobne przepisy do Bananowiec