Biała ryba z herbatą

Reklama

Opis przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 225 stopni. Tacę, na której będzie pieczona ryba posmarować olejem. Położyć na niej rybę. Następnie posypać ją 1 szczyptą pieprzu, soli i czosnku. Skropić mlekiem i winem. Później rozsypać na rybie zawartość 1 saszetki herbaty. Położyć na rybie cebulę i grzyby. Ponownie dodać 1 szczyptę pieprzu, soli i czosnku. I ponownie rozsypać na rybie zawartość 2 torebki herbaty. Przykryć całość folią i smażyć przez ok. 25 minut. Po 20 minutach sprawdzić, czy ryba jest dostatecznie miękka. Jeśli tak, nadaje się do podania.

Składniki

  • 4 filety z halibuta4 łyżki stołowe mleka
  • 4 łyżki stołowe białego wina
  • 100 g pociętych grzybów
  • 1/2 poszatkowanej cebuli
  • czosnek suszony granulowany
  • pieprz
  • sól
  • 8 saszetek Herbaty Zielonej Cytrynowej Irving

Podobne przepisy do Biała ryba z herbatą