Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia na czas ubijania białek.
Po ubiciu białko połączyć z żółtkami a następnie z mąką. Delikatnie wymieszać i wyłożyć do dużej tortownicy.
Piec około 35-40 min w temp.160-170 stopni.
Z soku i 3 budyni ugotować budyń. Gorący budyń wylać na wystudzony biszkopt. Na budyń poukładać czekoladą do dołu- delicje.
Śnieżki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Galaretki zaś ugotować w połowie ilości wody, niż jest w przepisie.
Po ubiciu śnieżki dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać.
Następnie wyłożyć na poukładane delicje i rozprowadzić równomiernie. Wstawić do lodówki celem schłodzenia.