Boczek pieczony z farszem

Reklama

Opis przygotowania

Boczek nacieram przyprawami: vegeta, pieprz, papryka, majeranek i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wkładam do lodówki na noc. Potem przyprawiam mięso mielone dodaję drobno pokrojoną cebulę, jajko, grysik i sól, pieprz do smaku. Na boczek rozkładam mięso mielone i zwijam boczek w rulon. Jeżeli mam siatkę to wkładam do niej a jeżeli nie to owijam grubą nicią. Następnie do rękawa piekarniczego, na blachę i do piekarnika na 1,5 godz.

Składniki

  • Płat boczku surowego około 1,5 kg30 dkg mięsa mielonego
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki grysiku
  • przyprawy
  • 1 jajko
  • rękaw piekarniczy

Podobne przepisy do Boczek pieczony z farszem