Brzoskwiniowe Ciasto z Prince Polo

Reklama

Opis przygotowania

► BISZKOPT : Do jajek dodać cukier i ubić aż powstanie puszysta masa. Następnie do ubitych jajek dodać po jednej łyżce z obu rodzajów maki i proszek do pieczenia / delikatnie mieszając /. Wlać do blaszki 25 x 40cm. i piec około 35 minut w 180C / Termoobieg /. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwiń.

► FARSZ (MASA) : Śmietanę ubić, następnie dodać: śmietan fixy, cukier puder, startą na tarce gorzką czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie / ręcznie wymieszać /. Przygotowaną masę nałożyć na biszkopt.

► WIERZCH : Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i z tężejącą masą zalać wierzch.

Składniki

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT1 ½ Szklanki cukru
  • 1 ½ Szklanki mąki tortowej
  • 2 Łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 Łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 Jajek
  • MASA ( FARSZ )
  • 3 Batony Prince Polo classic XXL
  • 1 litr Śmietany kremówki 32%
  • 2 Śmietan fixy
  • 2 Łyżki cukru pudru
  • 100 gr. Gorzkiej czekolady
  • Brzoskwinie z puszki
  • WIERZCH
  • 2 Galaretki brzoskwiniowe

Podobne przepisy do Brzoskwiniowe Ciasto z Prince Polo