Masa:
1. Cukier, margarynę i żółtka ubijamy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko i ubitą z białek pianę.
2. Dzielimy ciasto na 2 części. Jedną część wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę, do drugiej dodajemy kakao i mieszamy. Na jasnym cieście układamy jabłka i wykładamy ciemną masę. Pieczemy 40 minut
w temperaturze 200°C.
Krem:
1. Większą część mleka gotujemy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.
2. Mąki mieszamy z pozostałym zimnym mlekiem i wlewamy do gotującego się. Mieszamy do czasu zgęstnienia i studzimy. Następnie ucieramy
z masłem i margaryną do czasu uzyskania gładkiej masy. Kremem smarujemy wystudzone ciasto.
Polewa:
1. Margarynę roztapiamy w garnku, dodajemy kakao i cukier. Mieszamy do czasu uzyskania jednolitej masy. Jeżeli tłuszcz oddziela się od masy należy dodać jeszcze trochę cukru. Jeszcze ciepłą polewą dekorujemy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.