Biszkopt ciemny:
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie kolejno dodawać po jednym żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i na końcu olej. Gotowe ciasto wylać na małą blaszkę i piec ok 25 minut w nagrzanym piekarniku (ok 180st,C.)
Ciasto makowo-kokosowe:
Ciasto ubijamy jak na biszkopt. Gotowe wlać na małą blaszkę i upiec w gorącym piekarniku.
Masa:
Mleko zagotować z cukrem pudrem i waniliowym. Żółtka wymieszać ze śmietaną i wlać na gotujące się mleko. Zagotować i odstawić na 30 minut. Odcedzić przez gęste sito. Uzyskany serek ostudzić i utrzeć go z masłem.
Sposób przełożenia:
Biszkopt kakaowy>>masa>>ciasto makowo-kokosowe>>marmolada>>biszkopty>>na środek każdego biszkoptu położyć po jednej rodzynce. Całość zalać tężejącą już galaretką i wstawić do lodówki.