Czekoladowe krople

Reklama

Opis przygotowania

Przygotowujemy kruche ciasto mieszajac na jednolitą mase wszystkie składniki wraz z kawa rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody, cukrem waniliowym i kawałkami czekolady.
Wkładamy do lodówki do schłodzenia.

Schłodzone ciasto rozwałkujemy na 5/6 mm i wycinamy dowolnego kształtu ciastka.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut.

Składniki

  • Składniki na kruche ciasto :350 g mąki
  • 3 żółtka (białka sprawiają że ciasto wychodzi twarde)
  • 200 g margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia GALLWE
  • -łyżka kawy rozpuszczalnej ( lub mocne espresso)
  • -krople gorzkiej czekolady ( lub drobno pokrojona czekolada)
  • -cukier waniliowy GALLWE

Podobne przepisy do Czekoladowe krople