Danie włoskie

Reklama

Opis przygotowania

1. filety z kurczaka rozbić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, posypać mięso przyprawą do kurczaka i vegetą, usmażyć na połowie oleju cebulę pokrojoną w kostkę dodać do niej starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania wody, doprawić dobrze przyprawami, następnie wsypać na mięso pieczarki i równo rozsmarować. Marchewkę obrać zetrzeć na grubej tarce i rozłożyć ją na pieczarkach, potem zetrzeć ser na grubej tarce i rozłożyć go na marchewce. majonez rozmieszać z przecierem wylać na ser i rozprowadzić go po serze. Piec 1,5 godziny w 180’stopniach

2. filet z kurczaka-pieczarki-marchewka-ser żółty- majonez z przecierem

3. ugotować 3 woreczki ryżu, odsączyć z wody por i paprykę bez pestek usmażyć na pozostałym oleju dodać do ryżu na koniec dać odsączoną kukurydzę doprawić vegetą i pieprzem dać do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku przez 15 min.

4. podawać z ryżem

Składniki

  • 1 kg filetu z kurczaka, 0,5 kg pieczarek,
  • 0,5 kg marchewki,
  • 3 cebule,
  • olej 0,5 szklanki,
  • 0,5 kg sera żółtego,
  • mały przecier pomidorowy,
  • mały majonez,
  • przyprawa do kurczaka( delikat knorr),
  • pieprz,
  • vegeta,
  • maga,sos sojowy
  • ryż:
  • 3 woreczki ryżu,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 duży por,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • vegeta i pieprz,

Podobne przepisy do Danie włoskie