1. filety z kurczaka rozbić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, posypać mięso przyprawą do kurczaka i vegetą, usmażyć na połowie oleju cebulę pokrojoną w kostkę dodać do niej starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania wody, doprawić dobrze przyprawami, następnie wsypać na mięso pieczarki i równo rozsmarować. Marchewkę obrać zetrzeć na grubej tarce i rozłożyć ją na pieczarkach, potem zetrzeć ser na grubej tarce i rozłożyć go na marchewce. majonez rozmieszać z przecierem wylać na ser i rozprowadzić go po serze. Piec 1,5 godziny w 180’stopniach
2. filet z kurczaka-pieczarki-marchewka-ser żółty- majonez z przecierem
3. ugotować 3 woreczki ryżu, odsączyć z wody por i paprykę bez pestek usmażyć na pozostałym oleju dodać do ryżu na koniec dać odsączoną kukurydzę doprawić vegetą i pieprzem dać do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku przez 15 min.
4. podawać z ryżem