Deser z myszką

Reklama

Opis przygotowania

Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie (na dwie dajemy 200 ml wody mniej niż w przepisie na opakowaniu). Truskawki kroimy w plasterki, kilka truskawek odkładamy do dekoracji. Truskawki układamy na dnie pojemnika lub naczynia żaroodpornego, na nie układamy gofry i zalewamy galaretką truskawkową, wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę pomarańczową rozrabiamy tak jak truskawkową, wlewamy ją na gofry, na każdego gofra układamy jedną myszkę i zostawiamy do stężenia. Gotowe kroimy w porcje, dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami.

Składniki

  • 9 gofrów2 galaretki truskawkowe Gellwe
  • 2 galaretki pomarańczowe Gellwe
  • ok 300g truskawek
  • bita śmietana Gellwe do dekoracji
  • 9 żelkowych myszek

Podobne przepisy do Deser z myszką