Deser z serkiem mascarpone

Reklama

Opis przygotowania

Do garnuszka wlewamy rum i wodę, dodajemy cukier (1 łyżka) zagotować, na koniec dodajemy syrop z granatów, wymieszać. Żółtka ubijamy z cukrem (1 łyżka), dodajemy ubitą śmietanę, serek mascarpone, wymieszać. Biszkopty moczymy w syropie rumowym. W misce lub jakimś innym naczyniu, układamy namoczone biszkopty polewamy masą i posypujemy pestkami z granata i tak powtarzamy czynność do wykończenia składników, na wierzch polewamy masą i dekorujemy wedle uznania.

Składniki

  • około 10 biszkoptów (ja miałam babeczki)200 g serku mascarpone
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 granat (pestki)
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki rumu
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki syropu z granatów

Podobne przepisy do Deser z serkiem mascarpone