Dietetyczne gołąbki

Reklama

Opis przygotowania

Kapuste zagotowac w osolonej wodzie jak bedzie miekka wyjac i wystudzic.
Na patelnie wlac lyzeczke oliwy z oliwek i rozetrzec serwetka,podsmazyc mieso mielone z kurczaka(solimy i pieprzymy),zdjac i podsmazyc cebule obrana i pokrojona w kawalki, dodac pieczarki umyte i pokrojone -mieszamy ciagle i smazymy. Zalac mala iloscia wody 1/3 szklanki przykryc i dusimy do odparowania wody.
Nastepnie w misce wymieszac mieso z pieczarkami,dodac 2 lyzki skrobi kukurydzianej i dokladnie wymieszac.
Kapuste obieramy z lisci i na kazdy nakladamy nieduza ilosc farszu,zwijamy i wkladamy do garnka(dno garnka wykladamy liscmi kapusty aby sie nie przypalily golabki)zalewamy mala iloscia wody(1/2 szklanki)przykryc i dusimy okolo 30 min.
Podawac z sosem pomidorowym.

Składniki

  • Kapusta sredniej wielkosci0,5kg miesa mielonego z kurczaka
  • 1 srednia cebula
  • 300g pieczarki
  • 2 lyzki skrobi kukurydzianej
  • 1 lyzeczka oliwa z oliwek
  • sol, pieprz mielony

Podobne przepisy do Dietetyczne gołąbki