Ciasto:
Margarynę rozpuścić ,dodać mleko i olej, przestudzić.
W letniej mieszance mleka i margaryny ,rozpuścić drożdże, dodać mąkę, cukier, 2 jajka i 1 żółtko oraz szczyptę soli, dokładnie wszystko połączyć wtłaczając w trakcie mieszania dużo powietrza (ciasto miesza się łyżką bo jest luźne troszkę gęstnieje w trakcie wyrastania), odstawić do wyrośnięcia.
Posypka:
Rozpuścić margarynę i jak przestygnie ,dodać wiórki kokosowe, cukier i mąkę, wymieszać wszystko razem, powstanie coś na wzór kruszonki.
Brzoskwinie osączyć z soku i w miejsce pestki nałożyć masę makową.
Wyrośnięte ciasto rozsmarować na blaszce, posmarować białkiem, ułożyć brzoskwinie (makiem do góry), posypać posypką.
Piec w temp 180-190st około 30-35min.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.